Incepem cu Parcul Carol I (Parcul Libertatii), subapreciat din punctul meu de vedere.
Voi incepe, bineinteles, cu Mausoleul, realizat in perioada 1959 - 1963, dupa planurile arhitectilor Horia Maicu si Nicolae Cucu. Acest monument funerar a fost realizat in onoarea eroilor care au luptat pentru libertatea tarii.
In jurul acesteia se afla si cripte (kind of creppy) cu ramasitele unor militanti pentru socialism (Stefan Gheorghiu, Grigore Preoteasa, Constantin Dobrogeanu-Gherea, etc. ) .
Eu ma tot intreb daca cei de acolo... paznici, sau cum le spunem?! ar trebui sa impresioneze prin statutul lor. Sau daca au voie sa vorbeasca cu oamenii. Sau la telefon. Sau chestii din astea. Chiar vreau sa stiu mai multe despre rolul lor. :P
Cel mai bun exemplu este Fantana George Grigore Cantacuzino;
... aflata in paragina. Pacat, mare pacat ca nimeni nu se ocupa de reabilitarea ei. Descrierea ei te face oricum sa zambesti. :) Mergeti acolo si cititi. In anii de inceput (1870) apa din aceasta fantana era recunoscuta pentru puritatea ei. Acum, nu prea mai are apa.
Legat de alte locuri din Parcul Librtatii... ce-i cu Arenele Romane? Pe langa starea jalnica in care se afla (pe care o putem vedea doar la evenimente/ concerte)... ale cui sunt? Adica ok, intleg ca sunt evenimente destul de des acolo, dar totusi, ale cui sunt, avand in vedere ca nu poti intra?
Mai puteti admira monumentul doctorului Constantin Istrati:
aflat intr-o stare chiar buna. C. I. Istrati a fost medic, chimist si a fost numit comisarul general al organizarii Parcului Carol I . :)
Ratacita printre masini, putem zari fantana Zodiac :
un alt monument istoric al Municipiului Bucuresti.
O plimbare placuta, de preferat de mers in cursul saptamanii, pana in ora 5. :P
Astept sa imi spuneti mai multe lucruri pe care eu nu le-am descoperit inca in parcul Carol I.
Foarte interesanta ideea ta Daria :)
RăspundețiȘtergereIti urez multa bafta si la cat mai multi cititori :)
Good vibes for you and all your blog readers >:D<